Tot mai mulţi manageri americani şi europeni au renunţat să iasă la restaurant la masa de prânz şi vin de acasă cu pacheţelul de mâncare, potrivit Wall Street Journal.
Producătorii de accesorii vând deja în America şi în Europa de Vest genţi speciale pentru mâncarea de serviciu, asemănătoare cu genţile de laptop.
Cele mai multe dintre noile "ghiozdane cu mâncare" sunt inspirate de modelul bento, din Japonia, fiind compartimentate pentru mai multe feluri culinare.
"Cei care fac designul genţilor trebuie să fie foarte atenţi ca acestea să se confunde cu accesoriile folosite de manageri şi să fie cât mai funcţionale, astfel încât să încapă cele mai variate produse culinare", scrie wsj.com.
Directorii spun că aduc mâncarea de acasă pentru a nu mai pierde timpul cu ieşirea la restaurant în timpul pauzei de prânz.
Specialiştii HR sunt de părere că acest obicei le poate afecta cariera, deoarece îşi compromit imaginea dacă mănâncă la birou prea des. De asemenea, ei pierd ocazia de a-şi face relaţii noi în timpul mesei de prânz.
Cei mai mulţi dintre angajaţii obişnuiţi îşi aduc mâncarea la pachet încă dinaintea recesiunii, noutatea fiind doar că încep să folosească şi ei un ambalaj profesionist.
sursa: realitatea.net
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Vrei să îţi afirmi părerea? Scrie aici: